Wat is een Energieprestatie Certificaat (EPC)?

 

"Het energieprestatiecertificaat, populair ook EPC genoemd is een manier om aan te geven hoe energiezuinig een woning is."

Dit EPC certificaat geeft een overzicht van de zwakten en sterkten van een woonst op vlak van energieverbruik. Hiermee is het energieprestatiecertificaat(EPC) niet enkel een wettelijke verplichting, maar is bijgevolg ook heel interessant voor personen die een huis willen huren of kopen, en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

 

 

Wat is het doel van het energieprestatie certificaat(EPC):

Sinds 1 januari 2009 moeten eigenaren van woningen in Vlaanderen bij verkoop of verhuur van hun huis een energiecertificaat(EPC) overhandigen aan de koper of huurder.

Bouwconsult BK is onderdeel van de EC)Groep en is erkend als energiedeskundige bij het Vlaams Energie Agentschap met erkenningsnummer EP05397 en kan uw EPC op zeer korte termijn afleveren!

NIEUWE VERPLICHTING ivm publicatie: Vanaf 1 januari 2012 is het verplicht om het kengetal en het adres van de woning of de unieke code van het certificaat te vermelden in de advertenties waarin de woning te koop of te huur wordt aangeboden, zoals advertenties in folders, tijdschriften, kranten, websites, nieuwsbrieven, beurzen, TV of radio

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een certificaat dat de energetische kwaliteit van een woning uitdrukt aan de hand van een kengetal. Een lager kengetal is energiezuiniger met lagere energiekosten en een hoog kengetal betekent hogere energiekosten. Aan de hand van het energieprestatiecertificaat (EPC) kan men het (berekend) energieverbruik van verschillende gebouwen met elkaar vergelijken. Zo zal een goed geïsoleerde woning zorgen voor een lager energieverbruik en dus een lagere energiefactuur. Een goede isolatie zal dus leiden tot een gunstiger energieprestatiecertificaat.

 

Waar vind je ons ?

ec-groep bouwconsult BK bart knevels

Openingsuren

Contact & Info